De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Aanpassingen in de winkel helpen jou om duurzamer te winkelen

Colruyt wil het jou makkelijker maken om bewust te consumeren. Daarom hebben we onze medewerking verleend aan een project van de Vlaamse overheid Dienst Omgeving en Universiteit Gent (UGent). Zo hebben we in onze Colruyt-winkels getest hoe we het jou aan de hand van kleine aanpassingen makkelijker kunnen maken om milieuvriendelijker te winkelen.

Testen in 4 Colruyt-winkels

Gedurende 9 maanden voerden we enkele testen uit in 4 winkels. Met kleine veranderingen probeerden we klanten te stimuleren om duurzamer te kopen:

  • Van 1 soort worst boden we naast het vaste gewicht, ook worsten aan met een lager gewicht.
  • We zetten enkele vegetarische producten naast overeenkomstige vleesproducten, om de flexitariërs aan te spreken.
  • In de versmarkt plaatsten we op de middentafel elke maand een andere seizoensgroente, met daarbij de boodschap ‘Geniet van het seizoen’.

Seizoensgroenten en -fruit zichtbaarder in de winkels

De resultaten van de testen geven aan dat kleine veranderingen klanten aanzetten om duurzamer te winkelen. Soms iets meer, soms duidelijk meer. Bij Colruyt starten we alvast met een grotere zichtbaarheid van seizoensgroenten en -fruit in onze versmarkt.

Ook de Vlaamse overheid zal op basis van de resultaten aanbevelingen doen voor supermarkten en andere winkels om consumenten te helpen om duurzamer te consumeren.

 

Met dit onderzoek en de testen, dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Print Print Print

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER