De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Collibri biedt kansen aan jongeren in een kwetsbare context

Collibri Foundation is een initiatief van Colruyt Group met een duidelijke missie: jongeren in moeilijke socio-economische leefomstandigheden meer kansen bieden op een geslaagde toekomst, zowel in België als in het buitenland. 

Via vorming, begeleiding en uitwisseling reiken we hen kennis en vaardigheden aan waarmee ze hun toekomst in eigen handen kunnen nemen. In regio’s in ontwikkeling gaan die vormingsprojecten meestal gepaard met de uitbouw van een duurzame productieketen, van bv. cacaobonen en koffie. Die producten bieden we aan via onze huismerken zoals Boni Selection en Graindor. Zo dragen we bij aan een duurzamere economie en aan het behoud van die duurzamere economie.

Maira’s koffieplantage

Maira is een van de tachtig jongeren uit het Colombiaanse platteland die de kans krijgen om hun kennis over koffieteelt te verhogen. We ondersteunen de opleidingen in samenwerking met onze partners (EFICO Foundation, FNC en SENA). De bedoeling is dat de jongeren, waaronder vijf slachtoffers van de FARC-terreur, rolmodellen worden voor de hele gemeenschap.

Maira: "Ik wil innovatieve landbouwtechnieken leren die we op onze boerderij kunnen toepassen. Ik wil meer dan 4.500 koffieplanten zaaien en verzorgen om kwaliteitskoffie te produceren. Daarmee hoop ik genoeg te verdienen om mijn verdere studies te kunnen betalen."

We krijgen opleidingen, technische ondersteuning, materiaal en koffieplanten om onze eigen plantage te beginnen.

Maira, deelneemster opleidingstraject

De rijstboerderij van Pierre in Benin

Dankzij de opleiding die Pierre volgde aan de landbouwschool in Songhaï (Benin) runt hij nu een succesvolle boerderij. Die opleiding kaderde in een vormingstraject voor 30 jongeren tussen 2013 en 2019 dat Collibri Foundation steunt, in samenwerking met de hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL). In die vorming konden de jongeren hun kennis over de rijstteelt perfectioneren. Pierre greep die kans met beide handen, en hij ging nog verder. Elke week organiseert hij nu zelf landbouwopleidingen voor een dertigtal jongeren uit zijn dorp.

Ik bedank Collibri Foundation vanuit de grond van mijn hart. Ik ben heel trots en we gaan de uitdaging zeker verder aan.

Pierre, deelnemer opleidingstraject

De ondernemer in Joel

Joel woont met zijn ouders in de bergen van Ayacucho, Peru. Via zijn middelbare school schreef hij zich in voor Jovem, een landbouwtechnische opleiding voor jongeren tussen 15 en 23 jaar, georganiseerd door de non-profitorganisatie Solid. Collibri Foundation ondersteunt 46 jongeren die de opleiding volgen.

Ik heb het voorbije jaar veel bijgeleerd over landbouw, gewassen, quinoa, veeteelt en ondernemerschap. En ik heb mezelf beter leren kennen. Ik heb nu meer zelfvertrouwen en probeer duidelijke doelen te bepalen en te halen.

Joel, deelnemer opleidingstraject

Collibri Foundation

Meer weten over andere vormingsprojetcen van Collibri Foundation?

Naar de website

 

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Print Print Print Print

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER