De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Duurzamer barbecueën

Bij Colruyt werken we aan een duurzamer assortiment. Dat geldt ook voor onze barbecueproducten. Zo bieden we je briketten aan gemaakt van afvalmateriaal en houtskool van duurzaam gekapt hout.

Kokosbriketten

Onze kokosbriketten worden gemaakt van de schalen van kokosnoten. Dit bijproduct van andere producties (bv. kokosmelk) krijgt zo een waardevolle bestemming. Kokosbriketten branden lang. Zelfs voor een langer durende barbecue heb je maar een beperkte hoeveelheid nodig.

Wijnstokken

Ook afgedankte, zieke of oude wijnstokken krijgen een tweede leven. Het harde en stevige hout komt vooral uit de Loirestreek in Frankrijk en geeft een typische geur en smaakaan uw grillades. Dit natuurlijke alternatief voor houtskool gloeit bovendien langdurig.

Duurzaam gekapt hout

De houtskool van Boni Selection is gemaakt van het hout van de mellifera, een acaciaboom uit Namibië in het zuiden van Afrika. Doordat hij zoveel water opslorpt, verdringt hij gewassen. Zo veroorzaakt hij woestijnvorming, met grote gevolgen voor de lokale ecosystemen.

Het kappen van de mellifera is dus goed voor het milieu, maar ook voor het levensonderhoud van de lokale bevolking, die er een extra bron van werkgelegenheid en inkomen bijkrijgt. Onze houtskool die daarvan afkomstig is draagt het FSC-certificaat. Dit garandeert dat er geen illegaal hout in onze houtskool terechtkomt, en dat het hout op duurzame wijze en met respect voor de lokale ecosystemen werd gekapt.

Sociale audits

Bij al onze producenten van houtskool en briketten voeren we sociale audits uit. Zo gaan we na of de werkomstandigheden voldoen aan onze eisen, en begeleiden we onze leveranciers bij het verder verbeteren van de werkomstandigheden in hun fabrieken. Die omstandigheden moeten overeenstemmen met de principes van de BSCI-gedragscode, zoals eerlijke verloning, geen dwang- of kinderarbeid, geen discriminatie

 

Met onze aandacht voor evenwichtige voeding, recepten, weekmenu’s … dragen we ook bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Print

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER