De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Jij kiest bewust. Wij helpen je op weg.

Colruyt maakt bewust consumeren makkelijk

Je kiest voor Colruyt, dus je kiest voor de laagste prijzen. Maar misschien probeer je ook je afval te beperken of drink je alleen maar duurzame koffie. Misschien kies je geregeld voor veggiegerechten of probeer je minder suikers te eten. Colruyt wil het voor jou makkelijker maken om bewust te consumeren. Hoe? Door stap voor stap onze producten duurzamer te maken, door je te inspireren met evenwichtigere recepten, door meer lokale producten te verkopen, door duurzamere verpakkingen te maken … En zo kies je gerust voor de laagste prijzen.

Onze initiatieven

4 iconen helpen bewuster kiezen

Duurzaamheid is een breed thema waaronder veel onderwerpen vallen. Daarom hebben we al onze initiatieven onderverdeeld in 4 pijlers: gezondheid, samenleving, dierenwelzijn en milieu.

Hier lees je waar de 4 duurzame thema’s van Colruyt voor staan, en ontdek je de iconen die daarbij horen.

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht ook inspanningen van bedrijven, van jouw winkel. Helemaal terecht. Dus wanneer we initiatieven nemen om onze producten gezonder te maken of alternatieven voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.

Samenleving

Bevordert een product, initiatief of dienst een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een product met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor o.a. producten en diensten waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden. Bovendien houden we de vinger aan de pols en bekijken we hoe we de omstandigheden stelselmatig nóg kunnen verbeteren.

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke producten en diensten jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER