De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Recyclage van afval en overschotten

We zijn altijd op zoek naar methodes om ons afval beter te recycleren en nuttiger te gebruiken, in plaats van het te verbranden of te storten. Jaar na jaar slagen we er dan ook in om onze ‘recycling rate’ te verbeteren: in 2018 was dat met 0,46 % ten opzichte van het jaar ervoor. Dat betekent dat 83,17 % van het afval van Colruyt Group gerecycleerd werd.

2018: recordjaar voor recyclage

Dat we elk jaar een nieuw recyclagerecord neerzetten is het resultaat van een intensieve, dagelijkse samenwerkingtussen duizenden medewerkers: van in de winkels tot in onze eigen recyclagecentra. Samen doen we er alles aan om ook de komende jaren nog meer afval te vermijden en nog beter te sorteren en te recycleren.

Recyclage via aparte afvalstromen

Het afval van onze winkels en distributiecentra bestaat vooral uit karton, metaal, pmd, glas, plastic en uit verse producten (vooral aardappelen, bananen en brood). We werken met aparte afvalstromen. Zo kunnen we meer recycleren en nuttiger gebruiken, in plaats van het afval te verbranden of te storten.

Dozen en schaaltjes

Met ons papier- en kartonafval maken we zelf fruit- en groenteschaaltjes. En ook stevige, herbruikbare plooidozen, ideaal om je boodschappen veilig naar huis te brengen. Je vindt ze aan de kassa in je winkel.

Dierenvoeding

Een gespecialiseerd bedrijf droogt broodresten verder uit, maalt ze en verwerkt ze tot meel voor dierenvoeding.

Groene stroom en mest

Organisch afval, zoals onverkoopbare groenten en fruit, wordt op natuurlijke wijze vergist. Het biogas dat vrijkomt wordt omgezet in groene elektriciteit. De warmte van de motor van de vergistingsinstallatie wordt gerecupereerd om water te verwarmen. Het ‘digestaat’ dat overblijft kan daarna dienen als landbouwmeststof.

Gerecycleerd plastic

Het plastic afval wordt in een van onze recyclagecentra tot balen geperst en verkocht voor recyclage. Ze worden er verwerkt tot nieuwe producten, zoals landbouwfolies.

Harde plastic en plooiboxen uit eigen gerecycleerd materiaal

Ook harde plastic wordt apart verzameld. Als bv. onze transportbakken voor verse producten stuk zijn, laten we ze vermalen door een erkend recyclagebedrijf. Dat verwerkt ze nadien tot herbruikbaar granulaat. Vandaag zetten we nog een stapje verder voor de defecte of beschadigde plooiboxen van onze boodschappenservice Collect&Go. We maken er nieuwe plooiboxen van die binnenkort te koop zijn in uw Colruyt-winkel. Zo is de cirkel rond.

 

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER