De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

7 tips om je huishouden onder controle te houden

Een zwangere vrouw is er (minstens) twee waard. En als je het clever aanpakt, blijf je je huishouden nu en ook na de bevalling de baas. Met deze 7 tips je kan jezelf het leven als prille mama heel wat vergemakkelijken:

 1. Verschillende wasmanden 
  Met een baby in huis draait je wasmachine overuren … Sorteer je vuile was in 1-2-3 met verschillende wasmanden. Zo heb je bv. voor elke temperatuur en kleur een andere wasmand. 
   
 2. Frisse was
  Ruikt je wasmachine niet langer fris? Ontkalken helpt vaak. Doe een scheut (schoonmaak)azijn in het wasmiddelbakje en laat de wasmachine dan leeg draaien op negentig graden.
   
 3. Kreukvrije was
  Haal de was meteen uit je wasmachine en hang de kleding op aan kapstokken, of leg ze languit te drogen. Zo hoef je niet meer te strijken. En die rompertjes, die hoeven alleen kreukvrij te zijn als er bezoek komt ;-)
   
 4. Vlekken verwijderen 
  Babyspuug, het zit niet alleen op je schouder. Het kan ook je terechtkomen op je sofa. Vlekken­verwijderaars doen wonderen met melk, groente en fruit.
   
 5. Frisse geur
  De stofzuiger geeft vaak een muffe geur af. Dit voorkom je door vóór je gaat stofzuigen even een beetje waspoeder (géén vloeibaar wasmiddel!) op te zuigen. De frisse geur verspreidt zich vervolgens door heel je huis ;-)
   
 6. Kalk in de badkamer
  Last van kalk in de douche of op je bad? Smeer het oppervlak in met glansspoelmiddel (of azijn – een goedkope klassieker) en laat het tien minuutjes intrekken. Even afspoelen en klaar!
   
 7. Routine kan je redden
  Ga nooit slapen voordat het aanrecht en de gootsteen opgeruimd zijn. Tenzij je sowieso nog ’s nachts moet opstaan voor een extra rondje borst- of papflesvoeding ;-)  

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER