De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Geen tijd voor boodschappen? Dit maak je klaar met restjes

#Drukdrukdruk. Vanaf nu krijgen de geboortelijst en het geboortekaartje voorrang en raak je misschien niet dagelijks in de winkel. Blijven er toch nog wat restjes over in je koelkast? Ga creatief aan de slag dankzij deze tips en je hebt zo een heerlijke maaltijd!

Aan de slag met restjes

  • Snij in blokjes en bak ze in een beetje (gekruide) olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en gebruik ze als croutons in soep of een salade.
  • Maak er wentelteefjes mee: klop een ei los in wat melk met een beetje vanillesuiker. Dompel er de sneetjes brood in en bak aan beide kanten mooi goudbruin. Lekker met ahornsiroop of bruine suiker, of met stukjes fruit (banaan, appel …).

Wat met rijst en pasta?

  • Maak wat meer rijst of pasta, zo heb je de dag erna een lekkere lunch.
  • Snij wat kerstomaten in partjes en komkommer in blokjes, snipper wat lente-ui fijn en rasp een wortel (wel goed wassen!)
  • Meng onder het restje pasta of rijst en voeg wat olijfolie toe.
  • Kruid met zwarte peper en zout en verkruimel er feta of stukjes tonijn of zalm uit blik over.
  • Ook lekker met rucola of veldsla, en grofgehakte groene kruiden (wel goed wassen!).

Aardappelen: altijd lekker

  • Bak ze de volgende dag krokant in een beetje olijf- of rijstolie, of boter.
  • Maak een lekkere aardappelsalade: meng er voorzichtig een dressing van mayonaise en olijfolie onder, samen met fijngesnipperde sjalot of lente-ui. Voeg nog grofgehakte groene kruiden en augurken toe, en eventueel een in partjes gesneden of verkruimeld hardgekookt ei.

Groenterestjes in een quiche

  • Klop 3 à 4 eieren los, samen met 2 dl room (of 1 dl melk en 1 dl room).
  • Stoof ± 600 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie en kruid met peper, zout en andere kruiden naar smaak.
  • Verdeel over een vel blader- of kruimeldeeg en voeg de eiermengeling toe.
  • Werk af met geraspte of stukjes kaas (parmezaan, ricotta, geitenkaas …).
  • Bak 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Groenterestjes in een pasta

  • Stoof 400 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie en een fijngesnipperd teentje knoflook.
  • Voeg een scheutje room en 400 g tomatenstukjes toe.
  • Kruid met peper, zout en andere kruiden naar smaak.
  • Laat even sudderen en meng onder de pasta.

Groenterestjes in een maaltijdsoep

  • Stoof 500 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie.
  • Giet er 8 dl kippen-, groente- of vleesbouillon over en laat ± 20 min. koken (eventueel met enkele stukjes aardappel).
  • Laat wat gebroken spaghetti of penne meekoken met de soep (kooktijd: zie verpakking).
  • Kruid naar smaak met peper en zout, en werk af met enkele druppels olijfolie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER