De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Het zonnetje in huis: 6 sunproof tips voor je baby

Niets leuker dan een zomerse tint. Behalve dan voor baby’s. Geef je baby vanaf het prille begin maximale bescherming tegen zonnebrand. Met deze zes tips geniet je kleintje op een veilige manier van de zon!

 1. Het goede moment afwachten
  Dermatologen raden aan om kindjes jonger dan een jaar niet rechtstreeks bloot te stellen aan de zon. Vanaf 1 jaar kunnen blote armpjes en beentjes voor een korte periode en niet tussen 11 en 15 u.
   

 2. Ook insmeren in de schaduw
  Smeer je baby in 30 minuten voor jullie in de zon gaan en herhaal dit om de twee uur. Ook na het zwemmen en afdrogen smeer je opnieuw. Je kindje kan ook verbranden in de schaduw. Smeer dus ook onder de parasol of als het bewolkt is.
   

 3. De juiste zonnecrème kiezen
  Het gevoelige huidje van je ukje vraagt om een hoge beschermingsfactor. Kies voor een zonnecrème die speciaal ontwikkeld is voor kinderen. En met een SFP van minimaal 50!
   

 4. Afwerken met een laagje kledij
  Doe je kindje na het smeren een wijd t-shirtje aan en zet hem een pet of zonnehoedje op dat ook de ogen en de nek beschermt. Zijn de kleertjes nat? Vervang ze dan door droge. Want die laten minder uv-stralen door.
   

 5. Inwendig hydrateren
  Als het warm is moet je kindje zeker voldoende drinken. Leg je baby dus extra aan als je borstvoeding geeft of verhoog het aantal flesjes. Vanaf de leeftijd van 6 maanden mag je je baby tussendoor ook water geven.
   

 6. Uitwendig hydrateren
  Smeer je kindje na een dagje zon in met een verkoelende aftersun, ook als hij niet verbrand is. Geen hydraterende crème in huis? Dan helpt een nat washandje natuurlijk ook.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER