De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Marika vertelt hoe leuk babymassage is voor haar en dochtertje Noa

Marika Beyne schreef zich na de geboorte van haar dochtertje Noa in voor de workshop ‘Babymassage’ van Colruyt Group Academy. “Noa was amper 9 weken oud en meteen het jongste kindje. Ik merkte snel dat ze de massage heel leuk en aangenaam vond. Het extra huidcontact deed haar zichtbaar deugd en ze kwam helemaal tot rust. Wat heeft mijn meisje genoten!”

Waarom koos je voor deze workshop, Marika?

“Na de bevalling bleef ik thuis met Noa en toen overviel me het gevoel dat wel meer mama’s kennen: ik gaf borstvoeding, verzorgde mijn kind en kleedde haar. Toch zocht ik nog een activiteit om samen te doen, iets dat onze band nog hechter kon maken. Na de workshop is die dagelijkse massage ‘ons’ momentje geworden. Je ziet meteen aan haar pretoogjes dat Noa aan het genieten is.”

Qualitytime met mijn dochtertje.

Marika, kersverse mama

Hebben jullie ondertussen vaste massagerituelen?

“Volgens de lesgeefster is de ochtend het beste moment voor een massage. Ik verschoonde Noa’s luier, gaf een massage, waste haar en deed nieuwe kleren aan. Ondertussen werk ik weer dus staan de massages ’s avonds op het programma, net voor het slapengaan. Noa ligt altijd op dezelfde plaats, op het verzorgingskussen in onze woonkamer. Ik masseer haar geleidelijk aan. Terwijl ik haar beentjes of rug masseer, raak ik ook haar hoofdje kort aan. Zo weet Noa altijd wat mijn volgende beweging is en schrikt ze niet. In de workshop leerde ik die rustgevende techniek, die komt nu goed van pas.”

Ken je nog andere technieken?

“Zeker en vast! Er kwamen ook oppeppende massages aan bod, maar die heb ik nog niet nodig gehad (lacht). Als Noa heel actief is, masseer ik haar eventjes om haar af te leiden. En dat werkt elke keer.”

Duurt een massage lang?

“Da’s het mooie aan een babymassage: je bepaalt dat helemaal zelf. Bij mij duurt het meestal een kwartiertje tot 20 minuten. Hoe ouder je kindje is, hoe langer hij plezier beleeft aan een massage. Een van de kindjes tijdens de workshop was al 9 maanden oud en die vond het super om zijn rug te laten masseren. De mama’s met de jongere baby’s masseerden de buik dan weer langer.”

Heeft de papa de massagemicrobe ook al te pakken?

“Noa’s papa heeft nog niet gemasseerd, maar hij staat daar wel voor open. Iemand moet je dat gewoon even tonen. Voor onze babysitter heb ik een speciaal documentje gemaakt met mogelijke activiteiten. Wandelen bijvoorbeeld, maar sinds kort ook babymassage. Met een woordje uitleg natuurlijk. Bij je eerste kindje moet je snel toegeven dat je als jonge mama of papa eigenlijk niet zo heel veel weet over het ouderschap. Dankzij de workshop heb ik meer zelfvertrouwen om met zo’n fragiel baby’tje om te gaan.”

Heb je nog handige tips voor deelnemers aan de workshop?

“Eén van de baby’tjes tijdens mijn workshop had net haar maandelijkse spuitjes gekregen. Dan mag je eigenlijk 48 uur geen massage geven aan je kindje omdat dit de temperatuur kan verhogen en mogelijk koorts uitlokt. Verder kan ik alleen maar zeggen dat je enkele technieken leert tijdens de workshop, maar dat je thuis zelf moet aanvoelen wat je kindje het leukst vindt. Want daar draait het per slot van rekening toch om.”

Zin gekregen om de workshop “Babymassage” te volgen?

Een zalige knuffel met je baby, da’s genieten! En wedden dat je uk ook een echte massage geweldig vindt?

Schrijf je hier in

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER