De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Draagdoek of draagzak?

Draagdoek of draagzak? Als kersverse ouder twijfel je vaak tussen de twee mogelijkheden. Wij gingen langs bij Aurélie, mama van de vijf maanden oude Victor, die onlangs deelnam aan de workshop ‘Technieken om je baby te dragen’ van Colruyt Group Academy. Voor haar is de keuze ondertussen duidelijk!

Hoe verliep de workshop?

“We werden hartelijk ontvangen en leerden elkaar beter kennen bij een drankje. Alles was voorzien, zelfs een hoekje om je baby te verschonen of te voeden. In een theoretisch deel kregen we meer uitleg over de oorsprong van draagtechnieken, de voordelen ervan en hoe je je baby ergonomisch kan dragen. We eindigden met enkele praktische oefeningen. De lesgeefster stelde verschillende draagdoeken en draagzakken voor en we konden ze ook allemaal zelf testen. Sommige deelneemsters kwamen alleen, anderen waren net bevallen en kwamen met hun baby. Als de papa er ook bij was, was dat dé gelegenheid om hem te overtuigen van de voordelen van de draagtechnieken. Mijn partner was eerst argwanend maar dankzij deze workshop is hij overstag gegaan. De sessie eindigde met een leuke goodiebag en heel veel zin om nog eens een workshop te volgen: babymassage of samen muziek maken met je kindje bijvoorbeeld!”

Ik weet nu precies hoe ik Victor moet dragen.

Aurélie, kersverse mama

Heb je ondertussen jouw ideale techniek gevonden?

“Ik leerde verschillende technieken kennen, zo weet ik zeker dat ik Victor nu op de juiste manier draag. Ik koos voor de draagdoek, mijn partner voor de draagzak. Ze liggen allebei thuis en we gebruiken elk wat ons het best ligt. Een draagdoek knopen, is niet zo moeilijk als je zou denken. Vóór de workshop gebruikte ik thuis een speciaal model draagdoeken. Nadien ben ik overgeschakeld naar een doek die er ingewikkeld uitziet maar die heel eenvoudig is om te gebruiken en bovendien veel comfortabeler aanvoelt voor mij.”

Hoe heeft dit je dagelijkse leven veranderd?

“Toen Victor nog heel klein was, gebruikte ik thuis een draagdoek om mijn handen vrij te hebben. Op een dag wilde hij niet stoppen met wenen. We plaatsten hem in de doek en gingen wandelen in de tuin. Dat was de enige manier om hem die dag volledig stil te krijgen. In juli vertrokken we op vakantie, waar we verschillende lokale marktjes bezochten. De wandelwagen was niet bepaald praktisch op dat moment, de draagdoek wel. Hetzelfde verhaal toen we op weekend enkele vrienden bezochten. Na zijn laatste flesje legde ik Victor comfortabel tegen me aan. Zo hoeven we ons reisbedje niet altijd te op te zetten.”

Raad je de workshop aan andere ouders aan?

“Zonder enige twijfel, ja. Dankzij de workshop leer je verschillende draagtechnieken kennen en plaats je het juiste type drager op je geboortelijst. En je krijgt vooral ook goede tips hoe je bij elke techniek je baby in de juiste houding plaatst. Het is ook veilig want je test de verschillende modellen met een pop uit terwijl je wordt bijgestaan door een expert. De lesgeefster houdt rekening met je persoonlijke situatie en stuurt je in de juiste richting. Als je kindje bijvoorbeeld tandpijn heeft, leren ze je posities aan om die pijn enigszins te verlichten, en ook borstvoeding geven kan in de draagdoek zonder de knoop los te maken. Tenslotte is de workshop de ideale gelegenheid om (toekomstige) papa’s ook warm te maken voor babydragen en om lekker wat bij te kletsen met andere (toekomstige) mama’s.”

Zin gekregen om de workshop “Technieken om je baby te dragen” te volgen?

Tijdens deze initiatie, die wordt gegeven door een draagconsulente, leer je verschillende draagmethodes en -houdingen kennen.

Schrijf je hier in

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER