De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Wijn

Champagne Montaudon: voor mooie momenten

Al sinds 1891 heeft het champagnehuis Montaudon uit Reims een sterke reputatie, in Frankrijk en ver daarbuiten. De champagne is het resultaat van passie en knowhow, en verdient zonder twijfel een plekje in ons assortiment. Daarom stellen we u graag voor: de cuvée brut, exclusief op de Belgische markt, en gesigneerd met een rode ‘M’ voor grote Momenten.

De cuvée brut is de ideale champagne om met familie of vrienden te drinken. Hij smaakt heerlijk bij het aperitief, maar ook aan tafel.

Eric, aankoper wijn

Pinot noir krijgt de voorkeur

In 2010, na meer dan een eeuw vol ontwikkeling en succes, werd wijnhuis Montaudon overgenomen door de coöperatie Alliance Champagne. De tradities van 4 generaties bleven natuurlijk centraal staan, met 1 gulden regel voorop: hun champagnes worden hoofdzakelijk van pinot noir gemaakt. Deze druif is echt het handelsmerk van Montaudon, en geeft elke assemblage een fruitig en krachtig karakter. Hier in de assemblage met pinot meunier en chardonnay zorgt ze voor een frisse, elegante en smaakvolle champagne.

Een succesformule

De druiven voor de champagnes Montaudon groeien hoofdzakelijk op de glooiende hellingen van de Côte des Bar, helemaal in het zuiden van de Champagne, bijna in Bourgogne. Het klimaat is er vrij fris, en de bodem bestaat uit klei en kalk: ideaal voor traag rijpende druiven zoals pinot noir en pinot meunier. Bovendien rijpt deze champagne brut maar liefst 30 maanden ‘sur lattes’(waar anderen zich aan de minimum verplichte rijping van 15 maanden houden). De champagne dankt er zijn weelderige complexiteit aan.

M, dat zijn Momenten om te delen

De cuvée brut is de ideale champagne om met familie of vrienden te drinken. Hij wordt dan ook in een doos van 3 flessen aangeboden, ideaal voor al uw feesten! Hij smaakt heerlijk bij het aperitief, maar ook aan tafel. Zijn aroma’s van perzik en witte bloemetjes, en zijn sappige, frisse en fruitige smaak doen het goed bij uw voorgerechten met vis. Mooie (tafel)momenten verzekerd …

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER