Gezelschapsspel van Colruyt-medewerker haalt winkelrekken

woensdag 12 september, 2018
Wurst case scenario

Exclusief te koop in 200 Colruyt-winkels, 40 DreamLand-winkels en enkele webshops

Elk sprookje begint met “Er was eens …”. In het geval van Mathias Rossie, al 13 jaar bediende-verkoper bij Colruyt, mag je daar gerust “… een worst” aan toevoegen. Mathias is de bedenker van ‘Würst Case Scenario’, een gezelschapsspel dat nu ook exclusief verkocht wordt in zo’n 200 Colruyt-winkels en een 40-tal DreamLand-winkels. Ook in de webshops van DreamLand en ColliShop is het spel beschikbaar. Straffe kost want van alle spelletjes die jaarlijks bedacht worden, haalt maar een fractie de winkelrekken. Op woensdagnamiddag 12 september organiseert Mathias een demonstratiemoment in Colruyt Merksem (Roosensplein).

Spel met potentieel

De 37-jarige Mathias bezoekt regelmatig spelbeurzen, waar Würst Case Scenario opgepikt is door de spelproducent Jumping Turtle Games. Zij waren snel overtuigd door het ludieke thema en de compacte spelregels, waardoor je het gezelschapsspel al na enkele minuten onder de knie hebt. Ook de aankoopdienst van Colruyt zag er potentieel in en besloot ‘Würst Case Scenario’ in het assortiment op te nemen. Bovendien is het spel ook beschikbaar in de webshop van DreamLand en ColliShop. Het kost 14,99 euro en is beschikbaar in het Nederlands en in het Frans.

Speelgoedkeukentje

Mijn zoontje heeft thuis een speelgoedkeukentje”, vertelt Mathias. “Op een dag had hij een plastic worst vast en van daaruit is het idee van het spel gegroeid. In ‘Würst Case Scenario’ is het de bedoeling dat worsten ontsnappen uit de worstenfabriek. Donuts, mayonaise en gelei zijn maar enkele hulpmiddeltjes die jouw worst redden van de vleesmolen, of zijn tragische lot net versnellen. Dat je tegenspelers niet weten wie je bent, vind ik nog een van de leukste aspecten van het spel. Misschien helpen ze je onbewust, of misschien ben jij net diegene die hen aan de overwinning helpt. Tactisch en plezierig tegelijk!

Lang leve de koning?

Ondertussen heeft Mathias al twee speltitels bedacht. In zijn ander gezelschapsspel ‘The King Is Dead’ is de koning gestorven en maken verschillende families aanspraak op de troon. “Denk aan Games of Thrones, maar zonder al dat bloedvergieten”, legt Mathias uit. “Om het allemaal wat luchtiger te maken, zijn de klassieke personages vervangen door cartooneske dieren. Een vogel, een neushoorn, noem maar op. Het is een kaartspelletje geworden, want die scoren momenteel bij de liefhebbers van gezelschapsspellen. Van zodra de titel, personages en bijpassende tekeningen definitief zijn, kunnen we de volgende stappen nemen om ‘The King Is Dead’ ook bij Colruyt in de rekken te leggen.Meer info

Yana Morren, persverantwoordelijke Colruyt Laagste Prijzen
yana.morren@colruyt.be
02 363 55 45
0473 92 45 10

Download hier uw foto’s

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top