Gloednieuwe Colruyt-winkel in Sint-Denijs-Westrem zorgt voor 40 nieuwe jobs

woensdag 19 juni, 2019

 

Op woensdag 19 juni opent een gloednieuwe Colruyt-winkel de deuren aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem. Met zijn 1.695 m² oppervlakte kan de winkel een groot aantal klanten ontvangen en hen een ruim assortiment aanbieden. Met de opening van deze nieuwe winkel creëert Colruyt 40 nieuwe arbeidsplaatsen. Bovendien gebruikt Colruyt Sint-Denijs-Westrem voortaan elektronische prijsetiketten en is hij gebouwd als lage-energiewinkel met optimale isolatie en ventilatie.
 

 

Compleet assortiment op bijna 1.700 m²

De nieuwe Colruyt-winkel ligt langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem en is dus heel makkelijk bereikbaar.
“We willen ervoor zorgen dat onze klanten vlot en aangenaam kunnen winkelen”, zegt gerant Bruno Cnudde. “Dat begint met een toegankelijke winkel en een voldoende grote parking van 128 plaatsen. Die is gedeeltelijk overdekt, zodat klanten ook bij slecht weer rustig hun boodschappen kunnen inladen. De winkel zelf is 1.695 m² groot. Klanten vinden er in elke afdeling een ruim assortiment, zowel van nationale merken als van de vertrouwde huismerken Boni Selection en Everyday. En 9 kassa’s zorgen voor een vlotte bediening.”
 

Beenhouwerij met open atelier

Voor vers kwaliteitsvlees kunnen klanten terecht in een beenhouwerij met zelfbediening. Chef-beenhouwer Patrick Wandels: “De klanten zien de beenhouwers aan het werk in een open atelier en kunnen hen dus makkelijk aanspreken bij vragen of een speciale bestelling. Ze hebben er bovendien een mooi overzicht op het assortiment vlees, charcuterie en salades.
 

Elektronische prijsetiketten

De prijzen staan in de nieuwe Colruyt-winkel op elektronische etiketten. “Die hebben heel wat voordelen”, weet de gerant. “Met dit nieuwe systeem kunnen we snel reageren op prijsaanpassingen bij onze concurrenten. Bovendien is het beter voor het milieu dan papieren etiketten: per jaar sparen we heel wat transport en 75 miljoen etiketten of 90 ton papier uit. Ze zijn ook heel energie-efficiënt, omdat ze alleen stroom verbruiken terwijl een prijs wordt aangepast. En wij in de winkel winnen tijd, die we kunnen gebruiken om bijvoorbeeld producten uit te zetten in de rekken.”
 

40 nieuwe jobs

De nieuwe winkel zorgt uiteraard ook voor extra werkgelegenheid. “We zijn nog op zoek naar een nieuwe collega”, zegt de gerant. “Want in Colruyt Sint-Denijs-Westrem kunnen 40 nieuwe medewerkers aan de slag: 33 in de winkel en 7 in de beenhouwerij. Zij zullen elke dag hun beste beentje voorzetten om onze klanten optimaal te bedienen.”
 

Collect&Go doet boodschappen voor de klanten

In de overdekte parking is er een Collect&Go-afhaalpunt voorzien. “Collect&Go is een handige dienst van Colruyt Group waarbij wij de boodschappen doen voor de klanten”, zegt de gerant. “Zij sturen ons hun boodschappenlijstje door via collectandgo.be of via de app, en de Collect&Go-medewerkers zetten hun producten klaar in het afhaalpunt tegen de dag en het uur van hun keuze.”

 

Lage-energiewinkel: 4 % minder CO2

Colruyt Sint-Denijs-Westrem is bovendien een lage-energiewinkel met een optimale isolatie in de gevel en het dak. Bovendien is hij hermetisch afgewerkt. De winkel maakt ook gebruik van duurzame technologie, zoals een koelsysteem met propaan en recuperatie van de warmte van de ventilatie en koelinstallatie … Bruno Cnudde: “Dit project past in een groter renovatieplan: tegen 2029 moeten alle winkels van Colruyt Group lage-energiewinkels zijn. De CO2-uitstoot van de groep moet zo met 4 % verminderen.”

 

Speciale opendeuravond met de burgemeester

Vanaf woensdag 19 juni staan gerant Bruno Cnudde, chef-beenhouwer Patrick Wandels en hun 38 medewerkers klaar om de klanten te verwelkomen in de gloednieuwe Colruyt Sint-Denijs-Westrem.
Bruno Cnudde: "De avond voordien, op dinsdag 18 juni van 17 tot 20 u., kan iedereen de nieuwe winkel al in primeur komen bekijken. Tijdens deze speciale opendeuravond, in aanwezigheid van burgemeester Mathias De Clercq, serveren we de klanten graag een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom!"
 

Meer info? Een gesprek met de gerant? Of foto’s van de nieuwe winkel of het Collect&Go-afhaalpunt?
Neem gerust contact op met:
  • Arne Noelmans (regiomanager) op 02 345 2345
  • Yana Morren (persverantwoordelijke Colruyt) op 0479 72 29 10

Praktische info:
 
Colruyt Sint-Denijs-Westrem
Kortrijksesteenweg 1238
9051 Sint-Denijs-Westrem

 

Openingsuren:

ma - za:  8.30 - 20 u.
vr:           8.30 - 21 u.
 
Opendeuravond:
dinsdag 18 juni van 17 tot 20 u.
 

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top