back to top

Drie stappen om onze diepvriesproducten zo vers te laten smaken

Bij Colruyt vind je een ruim aanbod diepvriesproducten. Of het nu om vlees, vis of groenten gaat, ze smaken altijd supervers als je ze gebruikt. Om die kwaliteit te garanderen, respecteert Colruyt nauwkeurig de koudeketting. Vanaf de productie tot in de winkel kijken we streng toe op de koude bewaring van de producten. In deze drie stappen brengen we onze diepvriesproducten tot bij jou.

Stap 1: uiterst snel invriezen

Voordeel van supersnel invriezen: smaak en voedingswaarde blijven bewaard.

Voordeel van supersnel invriezen: smaak en voedingswaarde blijven bewaard.

Vis, vlees, groenten … worden allemaal supervers ingevroren, onmiddellijk na de pluk (fruit en groenten), na de vangst (een deel van de vis wordt zelfs al op de boot ingevroren) of na de versnijding (vlees).

Bij Colruyt vriezen we alle diepvriesproducten ook uiterst snel in op extreem lage temperaturen. Zo dringt de koude vrijwel meteen door tot in de kern van het product. Dankzij deze methode van diepvriezen blijven de ijskristallen kleiner en rond en laten ze het celweefsel intact. Vlees bv. vriezen we voor een korte periode in bij temperaturen van -90 tot -120 °C. Zo blijft het na het ontdooien sappig en mals.

Stap 2: rechtstreeks van diepvrieskar naar diepvriezer

Voordeel van de diepvrieskar: de temperatuur van het product blijft zeker onder -18 °C.

Diepvrieskar uitladen

Onze diepvriesproducten vervoeren we in speciale diepvrieskarren, bij een temperatuur onder -18 °C. De vloeibare CO2-sneeuw garandeert dat de karren vele uren ijskoud blijven.

Bij aankomst van de producten in de winkel controleert de verantwoordelijke de temperatuur. Hij brengt de gesloten kar meteen naar de diepvriesafdeling, zodat de koudeketting niet wordt onderbroken.

Stap 3: gesloten diepvrieskoffers

Voordeel gesloten diepvrieskoffer: energie-efficiënter en een betere bewaring van het product.

Ijs rayon

In de winkel zorgen de horizontale en gesloten diepvrieskoffers ervoor dat de temperatuur constant heel laag blijft. Aangezien warme lucht stijgt en koude lucht daalt, treedt er bij het openen van de koffers geen verlies op van koude en komt er ook geen warme lucht binnen. Vergeleken met open modellen, verbruiken onze diepvrieskoffers veel minder energie.

Het ondoorschijnende deksel van de diepvrieskoffer beschermt de producten tegen licht en dus tegen het verkleuren. De diepvriesafdeling bevindt zich dicht bij de kassa’s. Zo kan je je diepvriesaankopen als laatste doen, net voor je naar de kassa gaat.

Tips om je diepvriesproducten optimaal te bewaren

koeltas
  • Vervoer diepvriesproducten zo veel mogelijk samen, bv. in een isoleertas van Colruyt. In de auto plaats je ze het best in de koffer.
  • Diepvriesproducten bewaar je het best op een temperatuur van -18 °C of lager. Sluit de verpakking altijd goed af om te vermijden dat de voeding verbrandt door de koude.
  • Moet je producten vooraf ontdooien? Vlees en vis wel, het best in de microgolfoven of een dag op voorhand in de koelkast. Vis die je klaarmaakt in een vloeistof hoeft niet te ontdooien. En ook diepvriesgroenten kan je zo klaarmaken.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, Extra-kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Lagere prijs gezien?

Bel de Rode Telefoon op 02 345 2345

Geef het door via mail