Op kwaliteit besparen wij nooit

Onze producten moeten altijd voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Daarom controleren we ze regelmatig in onze eigen labo’s. Als er iets niet in orde is, schieten we meteen in actie en roepen we de betrokken producten terug. We beseffen dat dit mogelijk ongemak met zich meebrengt. Daarom zetten we graag even op een rijtje waarom we controleren en terugroepacties organiseren.
 

Focus op kwaliteit én op voedselveiligheid

We stellen hoge eisen, zeker op het vlak van kwaliteit en voedselveiligheid. Dat doen we omdat jouw gezondheid heel belangrijk is voor ons. We voeren zelf kwaliteitscontroles uit, in samenwerking met onze leveranciers en het Federaal Voedselagentschap. Dat gebeurt door onze kwaliteitsdienst, die ongeveer 100 medewerkers telt. Zij doen dagelijks steekproeven en kwaliteitstesten en gaan daarbij verder dan de wet voorschrijft, net omdat we zo hameren op kwaliteit én voedselveiligheid.


Meteen actie ondernemen

Als er tijdens een kwaliteitscontrole iets naar boven komt, dan nemen we geen enkel risico en ondernemen we meteen actie. We informeren onze medewerkers in de winkel en vragen hen om de betrokken producten uit de rekken te halen. En we starten communicaties op verschillende kanalen om je op de hoogte te houden.
 
Doordat we kiezen voor een korte keten, kunnen sommige producten al in de winkel liggen. We halen alle producten uit de rekken die mogelijk betrokken zijn en we roepen ze indien nodig terug. Zo kan je gerust zijn over de kwaliteit en de voedselveiligheid van de producten die je in onze winkels vindt.


Meteen transparant communiceren

Hoe meer controles we doen, hoe meer je er op kan vertrouwen dat je een kwaliteitsvol én voedselveilig product in huis haalt. En als er een product niet voldoet aan onze kwaliteitseisen nemen wij altijd onze verantwoordelijkheid om je dit zo snel mogelijk te laten weten. Op een open en eerlijke manier. Dat is waarop wij elke dag onze focus leggen. We blijven dus onze producten streng controleren op kwaliteit, en we blijven er ook transparant over communiceren.


Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top