Verser dan vers: hoe doet Colruyt dat?

In onze Colruyt-winkels zetten we alle verse producten bij elkaar in een grote gekoelde ruimte. Daar laden onze winkelbedienden dagelijks de typische frigokarren met groenten, fruit, zuivel … uit. Alles is en blijft er optimaal vers.

Elke dag vers

Onze aankopers groenten en fruit gaan elke ochtend naar de veiling. Tegen de middag komen de aangekochte producten in onze stapelplaatsen toe. En de dag zelf of de dag erna liggen ze al in de winkel.

Je kan er zeker van zijn dat wat je bij ons koopt thuis nog zeker 4 dagen goed blijft. Voor hele verse producten zoals verse vis en voorgesneden groenten garanderen we minimaal 2 dagen.

Versmarkt

 Alles in één grote koelkamer 

Verse producten samen bewaren heeft zo zijn voordelen:

  • Er staan alleen verse producten, en die houden elkaar koel.
  • Omdat ze allemaal samen staan, is het veel makkelijker om ze op temperatuur te brengen en die temperatuur op te volgen.
  • Overdag houden het luchtgordijn of de flappen aan de in- en uitgang de koude lucht binnen. En ’s nachts sluit een isolerende deur de ruimte af. Daardoor blijven de voedingswaarde en de kwaliteit beter bewaard.
Koude ketting

Gekoelde transportkarren

Om de verse producten in de winkels te leveren, gebruiken we gekoelde karren. De temperatuur in de karren blijft constant laag. We kunnen er bovendien makkelijk mee tot in de versmarkt rijden. Zo blijft de koudeketting op elk moment gesloten en blijft alles op de juiste temperatuur.

Duurzamer koelen

  • We zijn volop bezig de gekoelde karren te vervangen door een nieuw type met vloeibaar ijs, een technologie die we zelf hebben ontwikkeld. Daarbij bevriezen we een mengeling van water en ethanol, terwijl we er constant in blijven roeren zodat het ijs vloeibaar blijft. Daarna pompen we het in de verskar.
  • Verskarren gekoeld met vloeibaar ijs hebben 55 % minder impact op het milieu. Daardoor daalt onze CO2-uitstoot aanzienlijk. Bovendien zijn de karren binnenin groter dan de huidige.

Wat leg je waar in de koelkast?

Ook jij kan ervoor zorgen dat je producten zo lang mogelijk vers blijven. Bv. door ze thuis in je koelkast op de juiste lade te legggen.

Koelkast
  • Nieuwe boodschappen leg je achterin, zodat ze sneller koelen.
  • Kaas, yoghurt … kunnen bovenaan, de minst koude plaats.
  • De koelste plaats, net boven de groentelade, reserveer je voor vlees, charcuterie, verpakte salades …
  • Eieren en boter hoeven niet op de koudste plaatsen en zet je bv. in de deur.
  • Groenten en fruit in de groentelade: daar is het iets vochtiger dan in de rest van de koelkast.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top