Aardappelsalade met gorgonzola

4 personen
minder dan 30 min.
Zomerkeuken (pag. 41)
Aardappelsalade met gorgonzola
Ingrediënten
  • 1 kg vastkokende aardappelen (bv. Charlotte of Nicola)
  • 150 g gorgonzola
  • 250 g prinsessenbonen (versmarkt of diepvries, Ringis)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 bosje radijzen
  • 3 stengels witte selders
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout
  • Voor de vinaigrette met notenolie:
  • 3 eetl. walnotenolie
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
399 kcal
Vetten
19.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
42.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
13.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Snij de prinsessenbonen in kleine stukjes en de aardappelen in kleine blokjes. Bereid de prinsessenbonen en de aardappelen gedurende 13 min. in kokend water waaraan u 2 blokjes groentebouillon, 1/2 koffiel. tijm, een mespunt cayennepeper, peper en zout hebt toegevoegd.
- Snij de radijzen in vieren en de selder in fijne reepjes. Hak de lente-uitjes fijn.
- Snij de gorgonzola in blokjes.
Bereiding
25 min., enkele uren vooraf + 5 min.
1. Meng de aardappelen en de afgekoelde prinsessenbonen met de selderreepjes, de gehakte lente-uitjes, de stukjes radijs en de gorgonzolablokjes.
2. Meng voor de vinaigrette 3 eetl. notenolie en 2 eetl. rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Overgiet de salade met de vinaigrette en dien op bij koude schotels of barbecuegerechten.
Tip
Versier uw salade met radijzenlelies. Verdeel de radijzen in vier of zes, zonder ze volledig door te snijden. Snij de schil los van het vruchtvlees. Leg de radijzen in ijswater en de bloemetjes gaan na enkele uren mooi open.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top