Aardbeienbiscuit met wittechocolademousse

8 punten
meer dan 60 min.
Thuis gebakken (pag. 30)
Aardbeienbiscuit met wittechocolademousse
Ingrediënten
  • Voor het biscuitdeeg:
  • 4 eieren
  • 1 koffiel. boter
  • 125 g bloem
  • 1 koffiel. bloem
  • 125 g suiker
  • 1 koffiel. bakpoeder
  • Voor de rumsiroop:
  • 3 eetl. suiker
  • 3 eetl. rum
  • Voor de aardbeiengelei:
  • 200 g aardbeien
  • 75 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk) (1,6 g/stuk)
  • Voor de chocolademousse:
  • 2 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 1.5 dl melk
  • 180 g witte chocolade
  • 3 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk) (1,6 g/stuk)
  • 1 vanillestokje
  • Voor de afwerking:
  • 550 g aardbeien
  • 2 takjes munt (vers)
  • 1 reep witte chocolade

Voedingswaarde per persoon

Energie
483 kcal
Vetten
20.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
63.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
9.5 g
Zout
/ g
Bereiding
1 u. 15 min. + 25 min. in de oven + afkoelen
Voor het biscuitdeeg
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop de eieren en 125 g suiker minstens 10 min. in een keukenrobot of met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige en witte massa.
3. Zeef 125 g bloem en het bakpoeder boven het eimengsel en schep voorzichtig om.
4. Beboter een springvorm (ø 26 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
5. Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal doormidden in 2 gelijke schijven.

Voor de rumsiroop
6. Breng 7 eetl. water samen met 3 eetl. suiker in een steelpannetje aan de kook. Laat koken tot de suiker volledig is opgelost. Voeg dan de rum toe en laat volledig afkoelen.

Voor de aardbeiengelei
7. Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
8. Breng intussen 1/2 dl water samen met 75 g suiker in een kookpot aan de kook.
9. Snij 200 g aardbeien in 2 en voeg toe aan de suiker. Laat alles even doorkoken.
10. Neem van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder het aardbeienmengsel. Duw door een zeef en laat afkoelen.
11. Laat 3 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
12. Breek intussen de witte chocolade in stukjes.
13. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Breng de melk samen met de vanillezaadjes aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 min. trekken.
14. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes onder de vanillemelk. Giet het nog warme mengsel over de stukjes chocolade en roer tot alles gesmolten is.
15. Klop de room op en schep onder het chocolademengsel. Zet 10 min. in de koelkast en roer af en toe om.
Afwerking
(15 min. + 3 u. in de koelkast)
- Snij 550 g aardbeien in 2.
- Leg 1 biscuitschijf op een groot bord en lepel er de helft van de rumsiroop over. Verdeel er de helft van de chocolademousse over en schik er de stukjes aardbei op (hou er enkele opzij voor de versiering). Verdeel de rest van de chocolademousse over de aardbeien.
- Leg de tweede biscuitschijf op de chocolademousse en druk lichtjes aan. Lepel er de rest van de rumsiroop over en bestrijk de bovenkant met de aardbeiengelei.
- Zet de biscuit minstens 3 u. in de koelkast.
- Rasp de reep witte chocolade. Werk de biscuit af met de geraspte chocolade, de rest van de aardbeien en de muntblaadjes.
Tip
U kan deze biscuit ook klaarmaken met een mix van aardbeien en frambozen.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top