Appel-perencake

Appel-perencake
Ingrediënten
  • 2 appelen
  • 1 peer
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 1 koffiel. kaneel
  • 1 snuifje zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
314 kcal
Vetten
16.8 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
34.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
5.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
Schil het fruit. Rasp de peer en 1 appel en snij de tweede appel in schijfjes.
Bereiding
10 min. + 1 u. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Mix de eieren en de zachte boter met de kloppers van de mixer.
3 Meng de bloem met het zout en de geraspte appel en peer in een mengkom. Voeg het eiermengsel, de rietsuiker en 1 koffiel. kaneel toe en mix 10 min.
4 Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Duw de schijfjes appel naast elkaar in het deeg.
5 Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Laat de cake afkoelen op een taartrooster en snij in plakken. Roer de Griekse yoghurt los en schep een lepeltje op elk plakje cake. Bestrooi met 1 koffiel. kaneel.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top