Aspergepasta met spinaziepesto en citroen

4 personen
minder dan 30 min.
Pasta & pizza (pag. 83)
Aspergepasta met spinaziepesto en citroen
Ingrediënten
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 bosje waterkers
  • 400 g capellini
  • peper en zout
  • Voor de pesto:
  • 200 g verse spinazie
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 70 g parmezaan (blok)
  • 30 g amandelschilfers
  • 1 dl olijfolie
  • zwarte peper (molen)

Voedingswaarde per persoon

Energie
732 kcal
Vetten
35.6 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
78.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
23.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Haal de steeltjes van de spinazie.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
- Pluk de blaadjes van de waterkers.
- Schil de witte asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding
20 min.
1. Mix de spinazie samen met de amandelschilfers, parmezaan, olijfolie en het citroensap tot een pesto. Breng op smaak met zwarte peper en zout. Voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe.
2. Kook de asperges 7 à 8 min. gaar in lichtgezouten water (ze mogen nog lichtjes krokant zijn). Giet af en laat afkoelen. Snij in stukken van ± 2 cm.
3. Kook intussen de capellini beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud niet uit, zodat er nog wat vocht tussen de pasta blijft zitten).
4. Doe de pesto in een ruime kookpan en zet op een matig vuur. Meng er de capellini onder en laat goed opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
5. Meng de aspergestukken onder de pasta en laat goed opwarmen.
Afwerking
Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de blaadjes waterkers over. Garneer met de citroenzeste.
Tip
Nog spinazie over?
De rest van de spinazie kan u verwerken in een slaatje met rucola en verkruimelde geitenkaas of in stukjes gescheurde buffelmozzarella. Werk af met een dressing van extra vierge olijfolie, citroensap, zwarte peper en zout.
Drankensuggestie
  • Bier

    Chimay Rood
  • Wijn

    Riesling ‘Réserve’ – A.O.P. Alsace – Caves de Bennwihr

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top