Bamigoreng

4 personen
minder dan 30 min.
Lekker Wokken (pag. 46)
Bamigoreng
Ingrediënten
  • 500 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij) (of diepvriesvlees)
  • 100 g gepelde roze garnalen 'jumbo' (versmarkt)
  • 150 g Chinese eiermie (noedels)
  • 2 stengels prei
  • 1 groene selder (alleen het hart)
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 2 cm gember
  • 0.5 eetl. boter
  • 2 eetl. rijstolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 0.5 plantje bieslook (vers)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
433 kcal
Vetten
12.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
36.7 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
43.8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
- Snij de borstfilet in reepjes van 1 cm (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
- Snij de prei in ringetjes van 1/2 cm breed.
- Snij de selder in stukjes van 1/2 cm breed.
- Snipper de sjalot fijn.
- Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.
- Snipper de bieslook fijn.
Bereiding
10 min.
1. Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Roer er 1 eetl.rijstolie onder en zet opzij.
2. Maak een omelet van de 2 eieren: klop de eieren los en kruid met peper en zout. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en voeg het losgeklopte ei toe. Laat bakken op een matig vuur tot de bovenkant bijna gestold is. Keer de omelet om en bak de andere kant. Schuif op een bord en snij in reepjes van ± 1 cm breed.
3. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de reepjes kip gedurende 3 min. Kruid met peper en zout.
4. Voeg de fijngesnipperde sjalot en gember toe en bak 1 min.
5. Meng er de ringetjes prei en stukjes selder onder en roerbak nog 3 min. Voeg de garnalen en de sojasaus toe en schep goed om.
6. Voeg de eiermie en reepjes omelet toe, schep goed om en laat goed doorwarmen.
Afwerking
Strooi er de fijngesnipperde bieslook over en dien goed heet op.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Château les Pourraques
    A.C. Coteaux Varois

    A.C. Côtes du Rhône Villages
    Les Vignerons Estézargues

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top