Banaan op de barbecue met chocolade

4 personen
minder dan 30 min.
Barbecuegids 2012 (pag. 22)
Banaan op de barbecue met chocolade
Ingrediënten
  • 4 bananen
  • 4 eetl. room
  • 100 g pure chocolade
  • 1 eetl. gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 1 eetl. Grand Marnier

Voedingswaarde per persoon

Energie
294 kcal
Vetten
12.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
40.1 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
3.6 g
Zout
/ g
Bereiding
10 min.
Leg de ongepelde bananen ± 10 min. op een bijna uitgedoofde barbecue. Draai regelmatig om, zodat ze volledig zwart worden (kan ook in een op 180 °C voorverwarmde oven).

Verwarm ondertussen de room met de Grand Marnier in een steelpannetje op een hoek van de barbecue. Laat er al roerend de chocolade in smelten.

Snij de bananen in de lengte open en giet er de gesmolten chocolade in. Bestrooi met de pistachenoten (die u vooraf gehakt hebt). Geef er eventueel een bolletje ijs bij.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top