Basisbereiding quinoa

4 personen
minder dan 30 min.
Basiskeuken (pag. 114)
Basisbereiding quinoa
Ingrediënten
  • 250 g quinoa
  • 5 dl water of groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 1 snuifje zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
228 kcal
Vetten
3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
42.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
8 g
Zout
/ g
Bereiding
25 min.
1 Doe de quinoa in een zeef en spoel goed onder koud water.
2 Doe de quinoa in een kookpot en overgiet met het water of de bouillon.
3 Doe een snuifje zout in het water (bij bouillon is dit niet nodig) en breng aan de kook. Dek af en kook 20 min. gaar. De quinoa is gaar wanneer de zaadjes openbarsten en een klein wit kiempje tevoorschijn komt.
4 Roer de quinoa los met een vork.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top