Biscuit met slagroom en rood fruit

8 personen
minder dan 60 min.
Basiskeuken (pag. 226)
Biscuit met slagroom en rood fruit
Ingrediënten
  • Voor het biscuitdeeg:
  • 4 eieren
  • 1 koffiel. boter
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem (+ 1 koffiel.)
  • 1 koffiel. bakpoeder
  • Voor de vulling en afwerking:
  • 5 eetl. frambozencoulis (diepvries)
  • 500 g aardbeien
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 5 dl room (min. 35 % V.G.)
  • 100 g pure chocolade
  • 2 eetl. bloemsuiker

Voedingswaarde per persoon

Energie
450 kcal
Vetten
26.3 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
45.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
8 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(ontdooitijd + 5 min.)
Laat de frambozencoulis volledig ontdooien en rasp de chocolade.
Bereiding
30 min. + 25 min. in de oven + afkoelen
Voor het biscuitdeeg
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Doe de eieren en de suiker in een mengkom en mix minstens 10 min. met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige, witte massa (tot ruban kloppen).
3 Meng 125 g bloem met het bakpoeder en zeef boven het eiermengsel. Schep voorzichtig om.
4 Beboter een springvorm (ø 26 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de springvorm en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
5 Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.
Voor de vulling en topping
6 Snij de aardbeien in fijne schijfjes.
7 Klop de room stijf en meng er de bloemsuiker onder. Verdeel over 2 kommen en roer de frambozencoulis goed onder 1 helft.
Afwerking
(5 min.)
- Strooi 1/3 van de geraspte chocolade over de onderste biscuithelft. Besmeer met de frambozenslagroom en verdeel er wat fruit over.
- Leg er de bovenste biscuithelft op.
- Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de rest van de slagroom. Dat gaat makkelijk met een pannenlikker.
- Strooi de rest van de geraspte chocolade over de zijkanten en versier de bovenkant met de rest van het fruit.
Tip
Boterroom (voor 1 biscuit)
Meng 300 g boter op kamertemperatuur, 300 g bloemsuiker en 2 eetl. sterke koffie tot een gladde massa. Er mogen geen klontertjes meer in zitten. Besmeer er de biscuit mee en werk af met amandel- en
chocoladeschilfers.
Mokkaroom (voor 1 biscuit)
Los 3 koffiel. oploskoffie op in 1/2 L melk. Verwarm in een steelpannetje op een matig vuur. Neem van het vuur. Klop 4 eidooiers en 80 g suiker op tot een witte
luchtige massa. Klop er 60 g maïszetmeel onder. Roer het eiermengsel onder de warme melk en zet weer op het vuur. Blijf roeren tot de saus indikt. Neem van het
vuur en voeg 200 g boter in klontjes toe. Laat volledig afkoelen. Besmeer er de biscuit mee en werk af met bresiliennenootjes en chocoladeschilfers.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top