Biscuit met slagroom en vers fruit

8 personen
meer dan 60 min.
Biscuit met slagroom en vers fruit
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 koffiel. boter
  • 200 g suiker
  • 80 g bloem
  • 1 eetl. bloem
  • 80 g maïszetmeel
  • 1 eetl. bakpoeder
  • Voor de afwerking:
  • 2 kiwi's
  • 1 sinaasappel
  • 0.25 ananas
  • 5 dl room (min. 35 % V.G.)
  • 50 g pure chocolade
  • 2 eetl. bloemsuiker
  • 4 eetl. gelevruchtenconfituur
  • 80 g amandelschilfers

Voedingswaarde per persoon

Energie
616 kcal
Vetten
34.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
65.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
8.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding
25 min. + 35 min. in de oven + afkoelen
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten, samen met de suiker, stijf en glanzend.
3. Roer de eidooiers los met een vork en meng er wat stijfgeklopt eiwit onder. Roer de eidooiermengeling voorzichtig onder de rest van het stijfgeklopte eiwit.
4. Meng 80 g bloem met de Maïzena en het bakpoeder. Zeef de bloemmengeling boven de eieren en roer tot een homogeen beslag.
5. Beboter een springvorm (24 cm) en bestrooi met 1 eetl. bloem. Giet er het beslag in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen.
6. Klop intussen de room stijf, samen met de bloemsuiker.
7. Verwijder de schil en de harde kern van de ananas, en snij in fijne schijfjes (met behulp van een ananassnijder).
8. Schil de kiwi’s en snij in fijne schijven.
9. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliezen met een scherp mesje. Snij in partjes.
10. Maak schilfers van de chocolade met een dunschiller.
Afwerking
(20 min.)
Snij de biscuit horizontaal in 2 gelijke schijven. Bestrijk het onderste deel met de confituur en strooi er de chocoladeschilfers over. Leg er plakjes fruit tussen en bedek met een dun laagje slagroom. Leg de bovenste helft van de biscuit er opnieuw op. Bestrijk de biscuit volledig met slagroom. Versier met nog wat plakjes fruit en de geroosterde amandelschilfers.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Gewurztraminer 'Réserve'
    A.O.P. Alsace
    Caves de Bennwihr

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top