Bladerdeegpasteitje met grotchampignons

4 personen
minder dan 30 min.
Bladerdeegpasteitje met grotchampignons
Ingrediënten
  • 500 g grotchampignons
  • 4 takjes peterselie (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 80 g Grimbergen Grand Cru-kaas
  • 1 dl lichte room
  • 2 eetl. boter
  • 80 g hazelnoten
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 3 eetl. witte porto
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
478 kcal
Vetten
39.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
15 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
13.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
- Snij de champignons in 4 of 6, naargelang de grootte.
- Snipper het knoflook en de peterselie fijn.
- Hak de hazelnoten fijn en bak ze lichtjes in een hete pan zonder vetstof.
Bereiding
10 min.
1. Verwarm de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
2. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de champignons, het knoflook en de peterselie 3 min.
2. Giet er de porto en de room bij. Laat nog 3 min. verder garen.
3. Snij ondertussen de Grimbergenkaas in kleine blokjes van 1/2 cm. Meng samen met de fijngehakte hazelnoten onder de champignons. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Snij het dekseltje uit de pasteitjes en vul op met de champignons. Sluit af met het dekseltje en garneer eventueel met een plukje peterselie.
Tip
U kan dit pasteitje ook als hoofdgerecht serveren met een gemengde salade erbij.
Drankensuggestie
  • Bier

    Tongerlo Prior (tripel)
    Abdijbier
  • Wijn

    Saint-Véran A.O.P.
    « La Charmée »
    Manoir du Chardon

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top