Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

4 personen
minder dan 60 min.
Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst
Ingrediënten
  • 8 brazades (beenhouwerij)
  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g rijst
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
374 kcal
Vetten
10.5 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
30.4 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
39.1 g
Zout
/ g
Bereiding
35 min. + ± 15 min op de barbecue
Bereiding in de keuken
1 Snipper het knofl ook en de lente-uitjes heel fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min. Voeg de rijst toe en overgiet met 3 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 10 min garen. Roer er daarna de tomatenblokjes onder. Kruid met peper en zout.
3 Snij intussen bovenaan een klein hoedje van de puntpaprika’s en verwijder de pitjes voorzichtig met een scherp mes.
4 Vul de zoete puntpaprika’s met de rijstmengeling en leg er het hoedje op. Steek een brochettestokje door het hoedje in de puntpaprika’s (zo kan u ze straks makkelijk omdraaien).

Bereiding op de barbecue
5 Gril de gevulde paprika’s ± 15 min. in het midden van een matig warme barbecue. Draai ze tussendoor om zodat ze aan alle kanten kleuren.
6 Bak ondertussen de brazades op de barbecue.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    La Petite Muraille rosé
    A.O.P. Corbières
    Le Champ des Murailles

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top