Bulgursalade met paprika, mango en gepaneerde mosselen

Bulgursalade met paprika, mango en gepaneerde mosselen
Ingrediënten
  • 600 g gekookte mosselen (versmarkt)
  • 1 gele zoete puntpaprika
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 0.5 onbehandelde limoen (bio)
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 300 g bulgur
  • 5 eetl. bloem voor wit brood
  • 4 eetl. paneermeel
  • 7 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
733 kcal
Vetten
30.1 g
Verzadigde vetzuren
4.8 g
Koolhydraten
79.4 g
Suikers
11.4 g
Vezels: 
10.5 g
Eiwitten
30.6 g
Zout
1.7 g
Voorbereiding
(20 min.)
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in fijne reepjes.
- Snij het vruchtvlees van de avocado en de mango in gelijke blokjes.
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem. Meng de zeste en het sap met 3 eetl. olijfolie, peper en zout.
- Snipper het knoflook fijn.
- Klop het ei los en kruid met peper en zout.
- Wentel de mosselen eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Bereiding
20 min.
1 Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie, peper en zout onder.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het knoflook 1 min. Voeg de paprikareepjes en mangoblokjes toe en bak 3 à 5 min. Kruid met peper en zout.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de mosselen 2 à 4 min. goudbruin aan alle kanten.
Afwerking
Meng de paprikamengeling en de avocado onder de bulgur. Besprenkel met de vinaigrette en verdeel er de mosselen over. Bestrooi met de blaadjes platte peterselie.
Drankensuggestie
  • Bier

    Rodenbach Classic
    Roodbruin bier
  • Wijn

    Hardys 'Nottage Hill'
    Chardonnay
    Australië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top