Bulgurslaatje met komkommer en kikkererwten

4 personen
minder dan 30 min.
Bulgurslaatje met komkommer en kikkererwten

Voedingswaarde per persoon

Energie
358 kcal
Koolhydraten
55.8 g
Eiwitten
11.8 g
Vetten
8 g
Ingrediënten
  • 1 komkommer (klein)
  • 1 granaatappel
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 10 halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt) (+ 2 eetl. olie uit de verpakking)
  • 250 grote eetl. bulgur
  • 150 g kikkererwten (blik)
  • peper en zout
Voorbereiding
(10 min.)
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
- Snij de ongeschilde komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in blokjes van max. 1 cm.
- Snipper de platte peterselie fijn.
Bereiding
30 min.
1 Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 5 dl kokend en lichtgezouten water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
2 Meng er de uitgelekte kikkererwten, de blokjes komkommer, de halfgedroogde kerstomaten en de platte peterselie onder. Roer er de olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Bestrooi met de granaatappelpitten.
Tip
Lekker bij gegrilde groentjes of runderburger.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top