Bulgurslaatje met mango en kikkererwten

4 personen
minder dan 30 min.
Bulgurslaatje met mango en kikkererwten
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 0.5 bosje radijzen
  • 40 g rucola
  • 20 g radijsscheuten
  • 1 mango (rijpe)
  • 0.5 citroen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 300 g bulgur
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 340 g kikkererwten (blik)
  • 3 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
513 kcal
Vetten
16.4 g
Verzadigde vetzuren
2.1 g
Koolhydraten
68.3 g
Suikers
10 g
Vezels: 
12 g
Eiwitten
16.9 g
Zout
0.4 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in blokjes.
- Snij de mango in blokjes.
- Snij de radijzen in schijfjes.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Pers de halve citroen.
- Hak de rucola grof.
- Snipper de platte peterselie fijn.
Bereiding
20 min.
1 Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.
2 Meng intussen de kikkererwten met de platte peterselie en het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
3 Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4 Meng de kikkererwten, de komkommer, de radijzen, de rucola en de mango onder de bulgur. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Bestrooi met de radijsscheuten en de pijnboompitten.
Tip
Nog lekkerder met stukjes feta.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Rosé Saviu
    I.G.P. Île de Beauté
    Corsica
    partybox

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top