Butternut-paprikasoep met krokante salie

4 personen
minder dan 30 min.
Butternut-paprikasoep met krokante salie
Ingrediënten
  • 1 butternutpompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 rood pepertje
  • 2 takjes salie (vers)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
146 kcal
Vetten
10.9 g
Verzadigde vetzuren
1.8 g
Koolhydraten
8 g
Suikers
6.5 g
Vezels: 
3 g
Eiwitten
2.9 g
Zout
2.5 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snipper het knoflook en de ui fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
- Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden, en snij in blokjes.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.
- Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.
Bereiding
30 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 2 min.
2 Voeg de pompoen, de paprika, de fijngesnipperde salie en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen.
3 Mix de soep fijn.
4 Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de salie 1 à 2 min. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking
Bestrooi elk bord soep met 1 à 2 blaadjes gebakken salie en wat fijngesneden pepertjes.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top