Cacaocupcakes met chocosnoepjes

Cacaocupcakes met chocosnoepjes
Ingrediënten
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 160 g zelfrijzende bloem
  • 150 g suiker
  • 15 g cacaopoeder
  • 0.5 buisje vanille-extract
  • Voor het chocoladelaagje:
  • 50 g boter
  • 2 eetl. melk
  • 100 g purechocoladecallets
  • 75 g bloemsuiker
  • Voor de afwerking:
  • Choco Crispies (chocoladebolletjes)

Voedingswaarde per persoon

Energie
261 kcal
Vetten
15 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
27.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
3.3 g
Zout
/ g
Bereiding
15 min. + 20 min. in de oven + afkoelen
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Snij 150 g boter in kleine stukjes en doe samen met 150 g suiker in een kom. Klop tot een gladde massa met de kloppers van de mixer.
3 Meng er de eieren een voor een goed onder. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige er volledig is onder geroerd.
4 Doe er het vanille-extract bij en zeef er de bloem en het cacaopoeder over. Meng goed onder elkaar met de kloppers van de mixer.
5 Doe 15 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg. Zet de cupcakes ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
6 Maak intussen het chocoladelaagje: smelt de chocoladecallets samen met de melk en 50 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer er de bloemsuiker onder als alles goed gesmolten is.
7 Verdeel het chocolademengsel over de cupcakes en strooi er de Choco Crispies over. Laat opstijven in de koelkast.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top