Cacaohavermout met banaan

4 personen
minder dan 30 min.
Veggie mood (pag. 11)
Cacaohavermout met banaan
Ingrediënten
  • 4 bananen
  • 7.5 dl amandeldrink
  • 4 eetl. pecannoten
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 100 g havermout
  • 4 eetl. ahornsiroop
  • 4 eetl. cacaopoeder (puur)
  • Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten als u lactosevrij eet
  • Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten als u geen eieren eet

Voedingswaarde per persoon

Energie
511 kcal
Vetten
23.7 g
Verzadigde vetzuren
3.6 g
Koolhydraten
58.2 g
Suikers
33.9 g
Vezels: 
9.3 g
Eiwitten
10.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
– Snij de bananen in de lengte in lange plakken.
– Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
– Rooster het sesamzaad kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding
15 min.
1 Breng de amandeldrink aan de kook in een steelpan. Voeg de havermout toe en laat 10 min. al roerend op een zacht vuur inkoken tot een dikke pap.
2 Meng het cacaopoeder onder de havermoutpap en verdeel over 4 kommetjes.
3 Verdeel er de plakken banaan over en bestrooi met de grofgehakte pecannoten en het sesamzaad. Bedruppel met de ahornsiroop.
Tip
Dit recept is lactosevrij en bevat geen eieren. Lees aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose of ei bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen.

Meer info over de aangepaste voeding vindt u hier.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top