Cake met ananas en yoghurt

Cake met ananas en yoghurt
Ingrediënten
  • 0.25 ananas (± 150 g)
  • 250 g magere yoghurt natuur
  • 4 eieren
  • 300 g patisseriebloem
  • 125 g Canderel Sweet Crunchy (zoetstof)
  • 10 g bakpoeder
  • 1.5 dl maïsolie
  • 1 mespunt zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
291 kcal
Vetten
18 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
24.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
7.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(10 min.)
- Schil de ananas en snij in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
15 min. + 55 à 60 min. in de oven
Klop de eieren samen met de zoetstof op tot een schuimige massa. Voeg de maïsolie en de yoghurt toe.
2 Zeef er de bloem over en voeg het bakpoeder en het zout toe. Klop goed op en voeg de ananas toe.
3 Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier en giet er het beslag in. Zet 55 à 60 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.
Tip
U kan ook 250 g suiker gebruiken in plaats van de zoetstof.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top