Capellini met spekjes, paprika's en zwarte olijven

4 personen
minder dan 30 min.
Smakelijk ! 1 (pag. 219)
Capellini met spekjes, paprika's en zwarte olijven
Ingrediënten
  • 400 g capellini
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1200 g tomatenstukjes (blik)
  • 150 g paprikareepjes (diepvries)
  • 15 ontpitte zwarte olijven (blik)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte parmezaan
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1.5 eetl. basilicum (gedroogd)
  • tijm (gedroogd)
  • laurier
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
749 kcal
Vetten
30.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
85.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
31.2 g
Zout
/ g
Bereiding
25 min.
1. Laat 3 eetl. olijfolie warmen in een ruime kookpan. Stoof er de reepjes spek in op een zacht vuur. Let op dat ze niet uitdrogen. Voeg de knoflookteentjes en de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de diepgevroren paprikasnippers en de gepelde tomaten. Kruid met zwarte peper, zout, een takje tijm, een blaadje laurier en 1,5 eetl. basilicum. Goed roeren.

2. Laat afgedekt 20 min. sudderen op een zacht vuur. Werk af met zwarte olijven en proef eens, zodat u eventueel nog kunt bijkruiden.

3. Intussen kookt u de capellini (kooktijd: zie verpakking). in 4 L lichtgezouten kokend water. Laat de pasta uitlekken.
Afwerking
Serveer de capellini in diepe borden en lepel er de speksaus over. Geef er Parmezaanse kaas bij.
Tip
Om dit gerecht nog typischer te maken, kunt u er ansjovisfilets en/of kappertjes bijgeven of ze toevoegen aan de saus, op het einde van de bereidingstijd.

'Pasta puttanesca'

Bovenstaand recept draagt duidelijk sporen van de pasta puttanesca, een gerecht genoemd naar de Napolitaanse meisjes van plezier ('puttane'). Het is echter niet volledig duidelijk of de naam verwijst naar de eenvoudige ingrediënten of naar de snelle bereiding...
Drankensuggestie
  • Wijn

    Montepulciano d'Abruzzo D.O.C.,
    Farnese,
    Abruzzen - Italië
    Uitstekende rode wijn uit de Abruzzen (midden-Italië), met een robijnrode kleur, een fijne neus en een zachte, aangenaam fruitige smaak.

    Salice Salentino D.O.C.
    Ricordi
    Italië
    Pittige rode wijn uit de hak van Italië (Puglia). Aangenaam boeket van kersen en bosbessen, mooi verweven met geroosterde toetsen. U proeft krachtig fruit, met een opwekkende frisheid en fijne kruiden in de afdronk.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top