Carpaccio van lentegroenten

4 personen
minder dan 30 min.
Veggie mood (pag. )
Carpaccio van lentegroenten
Ingrediënten
  • 1 koolrabi
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 8 radijzen
  • 1 limoen
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 3 takjes oregano (vers)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffiel. ahornsiroop
  • 1 dl olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
289 kcal
Vetten
25.1 g
Verzadigde vetzuren
3.6 g
Koolhydraten
11.2 g
Suikers
8.1 g
Vezels: 
3.2 g
Eiwitten
3.1 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
– Schil de koolrabi. Snij samen met de ongeschilde courgette in dunne halvemaantjes met een mes of een mandoline.
– Snij het hoedje van de paprika en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de paprika in ringen.
– Snij de rode ui in ringen.
– Snij de radijzen in heel fijne plakjes.
– Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snipper samen met de platte peterselie fijn.
– Pers de limoen.
Bereiding
5 min.
1 Maak de dressing: pers het knoflook en meng met het limoensap, de olijfolie, de ahornsiroop, de groene kruiden, zwarte peper en zout.
2 Verdeel de groenten en de rode ui door elkaar over de borden en besprenkel met de dressing.
Drankensuggestie
  • Bier

    Grisette
    Blond biobier zonder gluten met fruitige en frisse aroma’s
    en fijne toetsen van hop. Frisse en licht bittere smaak.
  • Wijn

    Mud House Sauvignon Blanc
    Marlborough – Nieuw-Zeeland
    Exotische witte wijn met aroma’s van guave, passievrucht
    en buxus. Zowel in de neus als in de mond aangenaam fris.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top