Chipolata met broccoli en gebakken patatjes

4 personen
minder dan 30 min.
2.2
Goedgekeurd door kinderen (pag. 33)
Chipolata met broccoli en gebakken patatjes

Voedingswaarde per persoon

Energie
623 kcal
Koolhydraten
38.2 g
Eiwitten
36.8 g
Vetten
35.8 g
Ingrediënten
  • 8 chipolata's (beenhouwerij)
  • 3 broccoli's
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 0.5 eetl. gezouten boter
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • peper en zout
Voorbereiding
(30 min.)
- Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 partjes. Kook ± 20 min. In lichtgezouten water en giet af.
- Verdeel de broccoli’s in roosjes. Schil de broccolistelen en snij in dunne staafjes.
Bereiding
20 min.
1 Kook de broccoli 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen 6 min. Draai ze halverwege de baktijd om (beide kanten moeten krokant zijn). Bestrooi met de tijm, de Provençaalse kruiden en zout.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata’s ± 7 min. gaar.
4 Bestrooi de broccoli met de cayennepeper en verdeel er de gezouten boter in klontjes over.
Tip
Voor de kinderen kan u de cayennepeper eventueel vervangen door versgemalen zwarte peper.
Drankensuggestie
  • Bier

    Postel Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Montepulciano d'Abruzzo
    D.O.C.
    Abruzzo - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top