back to top

Chipolata met broccoli en gebakken patatjes

4 personen
minder dan 30 min.
2.3
Goedgekeurd door kinderen (pag. 33)
Chipolata met broccoli en gebakken patatjes

Voedingswaarde per persoon

Energie
588 kcal
Koolhydraten
38.1 g
Eiwitten
33.2 g
Vetten
33.6 g
Ingrediënten
  • 8 chipolata's (beenhouwerij)
  • 2 broccoli's
  • 12 kerstomaten
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden
  • peper en zout
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 halvemaantjes. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af.
- Verdeel de broccoli’s in roosjes. Schil de broccolistelen en snij in dunne staafjes.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Maak een cocktailsaus ‘maison’: meng de mayonaise met de ketchup.
Bereiding
20 min.
1. Kook de broccoli gaar gedurende 10 min. in een kookpot met lichtgezouten water.
2. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen knapperig gedurende 6 min. Bestrooi met de tijm en Provençaalse kruiden en draai halverwege de aardappelen om. Kruid met peper en zout.
3. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de (diepgevroren) chipolata’s gaar gedurende ± 7 min.
Afwerking
Meng de kerstomaten onder de broccoli. Serveer met de chipolata’s en de aardappelen. Geef er de cocktailsaus bij.
Tip
Presentatietip: Boompje in de zon
Leg de gebakken aardappelen onder aan het bord. Maak een boomstam met de chipolata’s en gebruik de broccoliroosjes voor de kruin. De halve kerstomaten worden kersen in de boom. Vorm ten slotte een zonnetje met het cocktailsausje.
Drankensuggestie
  • Bier

    Ciney blond
    Een pittig blond streekbier van hoge gisting. Fruitig en goudgeel van kleur met een zachte, zoete afdronk. Fris opdienen. 7 % vol.
  • Wijn

    Château Pey La Tour
    A.C. Bordeaux

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

MyColruyt

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Lagere prijs gezien?

Bel de Rode Telefoon op 02 345 2345

Geef het door via mail