Chocoladecakepops

40 stuks
meer dan 60 min.
Thuis gebakken (pag. 46)
Chocoladecakepops
Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • 100 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 koffiel. boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 1 koffiel. zelfrijzende bloem
  • 100 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • Voor de boterroom:
  • 300 g boter (op kamertemperatuur)
  • 300 g bloemsuiker
  • Voor de afwerking:
  • 2 eetl. kokospoeder
  • 2 eetl. amandelnoten
  • 2 eetl. hazelnoten
  • 2 eetl. rozijnen
  • 300 g chocoladecallets
  • 2 eetl. cornflakes natuur
  • versiering voor cupcakes

Voedingswaarde per persoon

Energie
180 kcal
Vetten
12.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
16.5 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
1.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min. + 50 min. in de oven + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de cake: scheid eerst de eiwitten van de eidooiers.
- Doe de eidooiers, de rietsuiker en de vanillesuiker in een mengkom en klop met de kloppers van de mixer tot een luchtige, romige massa.
- Voeg 100 g boter, 100 g zelfrijzende bloem en het zout toe. Meng goed.
- Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het mengsel.
- Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg erin.
- Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bereiding
1 u. 10 min.
1. Hak de rozijnen, de amandelen en de hazelnoten fijn en verkruimel de cornflakes.
2. Maak de botercrème: meng 300 g boter, de bloemsuiker en 2 eetl. heet water tot een egale massa.
3. Verkruimel de cake en meng met de botercrème.
4. Vorm kleine bolletjes van het deeg (Ø ± 4 cm). Zorg dat ze goed stevig zijn en niet uit elkaar vallen. Laat de bolletjes 15 min. hard worden in de diepvries (zo behouden ze beter hun vorm).
5. Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
6. Steek de cakepops op stokjes en dompel ze één voor één in de chocolade.
7. Prik de stokjes in piepschuim, een stuk pompoen of een ander voorwerp, zodat ze rechtop blijven staan. Versier met de fijngehakte noten en rozijnen, de gemalen kokosnoot, de verkruimelde cornflakes en de versiering voor gebak.
Tip
- Breng de cake of de botercrème extra op smaak met citroen- of sinaasappelzeste, cacaopoeder, amandelaroma of vanillearoma.
- Hebt u weinig tijd, dan kan u een kant-en-klare cake gebruiken.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top