Côte à l'os dry aged met romige broccoli en gefrituurde krieltjes

4 personen
minder dan 60 min.
Côte à l'os dry aged met romige broccoli en gefrituurde krieltjes
Ingrediënten
  • 1 dunne lende holstein dry aged (700 g, beenhouwerij)
  • 2 broccoli's
  • 60 g rucola
  • 1 rood pepertje
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 citroen (enkel het sap)
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 75 g zure room
  • 1 eetl. macadamianoten
  • 1 eetl. olijfolie
  • grof zeezout (molen)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
421 kcal
Vetten
12.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
33.6 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
43.6 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(25 min.)
- Boen de krielaardappelen schoon. Kook 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2 of in 4.
- Hak de macadamianoten grof.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringen.
- Verdeel de broccoli’s in roosjes.
- Snij de rode ui in heel fifijne ringen.
- Snipper de platte peterselie fijn.
Bereiding
30 min.
1. Kook de broccoli 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de rode-uiringen en het rode pepertje 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Meng met de broccoliroosjes en de rucola.
3. Verhit een pan en kruid ondertussen de côte à l’os met peper en zout. Leg het vlees met de vetkant naar onder in de pan en laat zo 1 min. bakken zodat het vet smelt (extra vetstof is niet nodig). Draai het vlees om en schroei de gekruide kant 2 min. dicht. Kruid opnieuw met peper en zout en draai het vlees om.
4. Zet het vuur lager en bak nog ± 10 min. verder. Draai het vlees halverwege nog eens om.
5. Meng intussen de zure room, het citroensap, de gehakte noten en de fijngesnipperde peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg dit mengsel toe aan de broccoli.
6. Bak de krieltjes 1 à 2 min. in de frituurpan op 175 °C.
Afwerking
Snij het been en de dikke vetkant van het vlees. Snij het vlees in schuine sneetjes en kruid met zeezout. Serveer met de broccoli en de krieltjes.
Drankensuggestie
  • Bier

    Corsendonk Agnus Tripel
    Abdijbier
  • Wijn

    Château La Tour du Pin Figeac
    A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top