Courgetterolletjes met feta en basilicumpesto

4 personen
minder dan 30 min.
Courgetterolletjes met feta en basilicumpesto
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 4 kerstomaten
  • 10 g radijsscheuten
  • 0.5 plantje basilicum
  • 4 eetl. gemarineerde halfgedroogde tomaten (Cheritos, versmarkt)
  • 100 g feta (blok)
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. balsamicocrème
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
354 kcal
Vetten
28.7 g
Verzadigde vetzuren
6.6 g
Koolhydraten
14.7 g
Suikers
13.7 g
Vezels: 
2.2 g
Eiwitten
8.1 g
Zout
0.6 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 16 plakken met een dunschiller.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Pluk de blaadjes basilicum.
- Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes. Snij de kerstomaten in 4.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
15 min.
1 Leg de courgetteplakken op een bakplaat met bakpapier en kruid met peper en zout. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
2 Mix intussen de pijnboompitten met de basilicumblaadjes en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
3 Verkruimel de feta over de onderste helft van de courgetteplakken en bedek met de reepjes halfgedroogde tomaat en radijsscheuten. Rol strak op.
Afwerking
Schik op elk bord 4 rolletjes en werk af met de basilicumpesto, stukjes kerstomaat en balsamicocrème.
Drankensuggestie
  • Bier

    Corsendonk Pater
    Donker abdijbier
  • Wijn

    Michel Torino 'Colección' Torrontés
    Cafayate Valley - Argentinië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top