Cupcakes met frambozen

Cupcakes met frambozen

Voedingswaarde per persoon

Energie
385 kcal
Koolhydraten
47.5 g
Eiwitten
3 g
Vetten
20 g
Ingrediënten
  • 140 g frambozen (diepvries)
  • 140 g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 4 eetl. melk
  • 50 g kokospoeder
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 140 g rietsuiker
  • 0.5 buisje vanillearoma
  • Voor de versiering:
  • 4 eetl. frambozencoulis (diepvries)
  • 85 g boter (op kamertemperatuur)
  • 280 g bloemsuiker
  • 3 eetl. kokospoeder
Voorbereiding
(ontdooitijd + 10 min.)
- Laat de frambozencoulis ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
(15 min. + ± 25 min. in de oven)
1. Meng de bloem met de rietsuiker, 50 g kokospoeder, 140 g boter in klontjes, het vanille-aroma, de eieren en de melk. Klop 2 min. met de mixer tot een glad deeg. Meng er voorzichtig de diepgevroren frambozen onder. Verdeel het deeg over 12 papieren vormpjes.
2. Zet de cupcakes ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.
3. Maak intussen de topping: meng 85 g boter in klontjes met de bloemsuiker en de frambozencoulis.
4. Bestrijk de cupcakes met de topping en bestrooi met 3 eetl. kokospoeder.
Tip
Tip voor de kinderen: vervang het kokospoeder door decoraties van Dr. Oetker (bv. Regenboogfantasie, schrijfstiften voor gebak …)
Drankensuggestie
  • Wijn

    La Petite muraille (wit)
    A.O.P. Corbières

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

back to top