Dunne lende met chimichurrisaus

4 personen
Minder dan 45 min.
Dunne lende met chimichurrisaus
Ingrediënten
  • 600 g dunne lende (beenhouwerij)
  • 140 g slamix Trio (rucola, veldsla, rode biet)
  • 1 bosje radijzen
  • 1 plantje oregano
  • 1 plantje platte peterselie
  • 0.5 rood pepertje
  • 600 g krielaardappelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. boter
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 1 koffiel. vloeibare honing
  • 6 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. rodewijnazijn
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
535 kcal
Vetten
25 g
Verzadigde vetzuren
8.2 g
Koolhydraten
34.8 g
Suikers
7 g
Vezels: 
5.5 g
Eiwitten
40.3 g
Zout
0.2 g
Voorbereiding
(15 min.)
- Snipper het knoflook en de sjalot heel fijn.
- Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snipper fijn.
- Snipper de blaadjes oregano en peterselie fijn.
- Snij de radijzen in dunne schijfjes.
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding
30 min.
1 Kook de krielaardappelen 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.
2 Maak intussen de chimichurrisaus: meng 5 eetl. olijfolie met het knoflook, de sjalot, het pepertje, 3/4 van de peterselie, de oregano en de rodewijnazijn. Kruid met zout.
3 Meng 1 à 2 eetl. van de chimichurri met de yoghurt en de honing. Kruid met peper en zout. Zet de yoghurtdressing samen met de rest van de chimichurrisaus in de koelkast.
4 Snij de afgekoelde krieltjes in 4 partjes. Smelt de boter in een pan en bak de krieltjes kort. Kruid met peper, zout, de tijm en de rest van de peterselie.
5 Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de dunne lende goudbruin op een hoog vuur. Draai het vlees om en bak 2 à 3 min. verder naar smaak.
6 Meng de radijzen en de dressing onder de slamix.
Afwerking
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat chimichurrisaus over en geef er het slaatje en de gebakken krieltjes bij.
Tip
Nog chimichurri over? Zet de saus in een afgesloten bokaal in de koelkast. Zo kan u ze ± 1 week bewaren. Of vries ze in.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Dubbel
    Donker abdijbier
  • Wijn

    Torre Aldea Reserva D.O.C. Rioja - Spanje

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top