Dunne lende met knapperige knolselderfrietjes

4 personen
minder dan 30 min.
Dunne lende met knapperige knolselderfrietjes
Ingrediënten
  • 800 g dunne lende (beenhouwerij)
  • 0.5 knolselder
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. mierikswortel met room
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 0.5 koffiel. grof zeezout (molen)
  • zwarte peper (molen)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
438 kcal
Vetten
22 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
10.9 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
46.9 g
Zout
/ g
Voorbereiding
15 min.
Meng het kerriepoeder met de bloem en kruid met peper en zout.
Schil de knolselder en snij in gelijke frieten. Wentel ze door de gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Hak de platte peterselie grof.
Bereiding
20 min.
1 Smelt de boter in een braadpan en bak de dunne lende aan beide kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 3 min. verder garen. Draai het vlees tussendoor eens
om. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
2 Blus de pan met de kalfsfond, schraap de braadresten los en meng er de mierikswortel onder. Kruid met peper en zout.
3 Bak de knolselderfrieten ± 2 min. in een frituurpan op 175 °C.
Afwerking
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper van de molen. Lepel er de saus rond en serveer met de knolselderfrieten. Werk af met de platte peterselie.
Tip
Ook lekker met gratin dauphinois.

Variant: u kan dit recept ook maken met dunne lende Arden'beef.
Drankensuggestie
  • Bier

    Leffe Blond
    Abdijbier
  • Wijn

    Chevalier Noël
    A.O.P. Bordeaux Supérieur

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top