Dunne lende met pizzaiolasaus

4 personen
minder dan 30 min.
Dunne lende met pizzaiolasaus
Ingrediënten
  • 1 dunne lende (beenhouwerij) (1 kg)
  • 5 takjes platte peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 2 eetl. kappertjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
384 kcal
Vetten
15.7 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
5.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
52.5 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(5 min.)
- Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.
- Snipper de platte peterselie fijn.
Bereiding
30 min.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal en bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.
3 Verhit intussen de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof het knofl ook en de sjalotten enkele min. Voeg de tomatenstukjes en de oregano toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
4 Voeg de uitgelekte kappertjes en de platte peterselie toe aan de saus. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Haal het vlees uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Afwerking
Snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er wat pizzaiolasaus over. Serveer met pasta en een groene salade.
Drankensuggestie
  • Bier

    Brugs
    Witbier
  • Wijn

    Duc de Lerme Merlot
    I.G.P. Pays d’Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top