Dunne lende met romige tagliatelle en aubergine

4 personen
minder dan 30 min.
Dunne lende met romige tagliatelle en aubergine
Ingrediënten
  • 600 g dunne lende (beenhouwerij)
  • 450 g tapastomaten
  • 2 aubergines
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g mascarpone
  • 500 g tagliatelle (versmarkt)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
832 kcal
Vetten
33.9 g
Verzadigde vetzuren
15 g
Koolhydraten
77.3 g
Suikers
7.8 g
Vezels: 
4.1 g
Eiwitten
52.6 g
Zout
0.3 g
Voorbereiding
(10 min.)
- Snij de aubergines in blokjes.
- Snij de tapastomaten in 2.
- Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
20 min.
(20 min.)
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de aubergineblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de dunne lende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.
Voeg 1 dl water toe aan de braadpan en schraap de braadresten los.
3 Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Pers het knoflook en meng samen met de mascarpone, de tapastomaten en de peterselie onder de tagliatelle. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en schep er de aubergineblokjes op. Snij de dunne lende in schuine repen en schik op het bord. Lepel een klein beetje braadvocht over het vlees.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Blond
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Gerard Bertrand 'Change'
    Cabernet-Merlot
    I.G.P. Pays d'Oc

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top