Dunne lende met sperziebonenslaatje

4 personen
minder dan 60 min.
Dunne lende met sperziebonenslaatje
Ingrediënten
  • 1 dunne lende met been (beenhouwerij)
  • 400 g prinsessenbonen
  • 1 bosje waterkers
  • 1 plantje platte peterselie
  • 0.25 plantje munt (vers)
  • 1 eetl. macadamianoten
  • 1 koffiel. mosterd op traditionele wijze
  • 2 eetl. olijfolie (+ een beetje voor de afwerking)
  • 1 eetl. frambozenazijn
  • grof zeezout (molen)
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
457 kcal
Vetten
21.4 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
3.2 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
60 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(15 min.)
Breek de sperziebonen in 2.
Snij de steeltjes van de waterkers.
Snipper de blaadjes van de munt en de platte peterselie fijn.
Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).
Bereiding
50 min.
1 Strijk de dunne lende in met 2 eetl. olijfolie en bak de dunne lende goudbruin op een hete barbecue, dicht bij de kolen. Zet het rooster wat hoger en laat afhankelijk van de dikte nog 10 à 15 min. aan elke kant verder bakken.
2 Kook intussen de sperziebonen 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
3 Meng de sperziebonen met de waterkers, de muntblaadjes en de platte peterselie.
4 Meng 2 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en de mosterd. Kruid met peper en zout. Besprenkel er het snijbonenslaatje mee en strooi er de macadamianoten over.
5 Haal het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat nog ± 15 min. rusten.
Afwerking
Snij het been van het vlees en snij daarna in schuine sneetjes. Verdeel over de borden en besprenkel met wat olijfolie en zeezout. Dien op met het snijbonenslaatje en een stukje brood of een aardappel in de schil.
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe Double
    Abdijbier
  • Wijn

    Château Tour Pressac
    A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top