Eiermuffins met broccoli en paprika

Eiermuffins met broccoli en paprika
Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1 zoete puntpaprika
  • 6 eieren
  • 150 g geraspte emmentaler
  • 3 eetl. melk
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 1 eetl. nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
59 kcal
Vetten
4.1 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
0.8 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
4.7 g
Zout
/ g
Bereiding
15 min. + 20 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.
3 Verdeel de broccoli in roosjes en hak fijn.
4 Klop de eieren los met een vork. Voeg de melk toe en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Meng er de
geraspte emmentaler, de blokjes paprika en de broccoli onder. Doe 5 papieren vormpjes in een muffi nbakvorm en
verdeel er de eiermengeling over. Bestrooi met het sesamzaad. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
Laat volledig afkoelen.
Tip
- Ideaal om mee te geven in de brooddoos, samen met wat snoeptomaten en minikomkommer.
- Giet de eiermengeling in een beboterde taartvorm in
plaats van in verschillende vormpjes en bestrooi
met het sesamzaad. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en snij in taart-punten. Wikkel elke punt in een leuk servet. Geef samen met de
quiche ook een groentekaasbrochette mee met een tapastomaat, een stuk wortel, een stuk komkommer, een blokje kaas …

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top