Exotische wrap met mango en gemarineerde scampi's

8 wraps
minder dan 60 min.
De smaak van het seizoen (pag. 42)
Exotische wrap met mango en gemarineerde scampi's
Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 8 blaadjes ijsbergsla
  • 2 mango's
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 0.5 plantje bieslook (vers)
  • 2 sjalotten
  • 8 wraps
  • 8 eetl. verse kaas (roomkaas)
  • 4 koffiel. sojasaus
  • 1 mespunt harissa
  • peper
  • Voor de gemarineerde scampi's:
  • 24 gepelde tijgergarnalen 'scampi jumbo' (diepvries)
  • 3 eetl. citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 dl olijfolie
  • 0.5 koffiel. gemberpoeder
  • 0.5 koffiel. kurkuma

Voedingswaarde per persoon

Energie
445 kcal
Vetten
24.2 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
43.3 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
16.2 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(ontdooitijd + 15 min. + minstens 1 u. marineren)
- Laat de scampi’s volledig ontdooien.
- Hak de ui en het knoflookteentje fijn.
- Maak de marinade: doe de olijfolie, het citroensap en wat peper in een schotel en klop goed door elkaar met een klopper. Voeg het fijngesnipperde knoflook, de ui, het gemberpoeder en de kurkuma toe. Klop opnieuw.
- Snij de ontdooide scampi’s in kleine stukjes en meng onder de marinade. Laat minstens 1 u. marineren.
- Snipper intussen de sjalotten en het bieslook fijn.
- Schil de komkommers, snij in de lengte in 2 en schraap er met een lepel de zaadlijsten uit. Snij in halvemaantjes.
- Schil de mango’s en snij in kleine blokjes.
- Meng de komkommer, de mangoblokjes, het bieslook, de fijngesnipperde sjalotten, het limoensap, de sojasaus en de harissa in een kom. Kruid met peper en zet in de koelkast.
1 Verhit 2 eetl. van de scampimarinade in een pan. Voeg de stukjes scampi toe en roerbak 1 min. Neem van het vuur en laat lauw worden.
2 Bevochtig intussen de wraps aan beide kanten lichtjes met water en verwarm ze een voor een 1 min. in de microgolfoven.
3 Besmeer de warme wraps met de verse kaas tot op 2 cm van de rand. Leg op elke wrap 1 blaadje ijsbergsla. Verdeel er wat mango-komkommersalade en 2 eetl. gemarineerde scampi’s over.
4 Rol de wraps strak op. Wikkel er vershoudfolie rond en zet 30 min. in de koelkast.
Afwerking
Verwijder de vershoudfolie en snij de wraps diagonaal doormidden.
Tip
U kan deze wraps ook als voorgerecht serveren. Snij de ijsbergsla dan in fijne reepjes en leg er de wraps op.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top