Farfalle met broccoli paprika en courgetteroomsaus

4 personen
minder dan 30 min.
Comfort food (pag. 91)
Farfalle met broccoli paprika en courgetteroomsaus
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 broccoli
  • 3 sjalotten
  • 200 g geraspte kaas voor gratin
  • 2 dl lichte room
  • 400 g farfalle
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 koffiel. dragon (gedroogd)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Voedingswaarde per persoon

Energie
748 kcal
Vetten
31.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
81.1 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
32.7 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(20 min.)
- Snij de sjalotten in grove stukken en de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm. Stoom de sjalot en de courgette 10 min. gaar boven lichtgezouten water.
- Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en stoom 10 min. gaar boven lichtgezouten water. Spoel onder koud water.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in gelijke reepjes van 1/2 cm.
- Mix de gestoomde sjalotten en de courgettes met de room, het verkruimelde bouillonblokje, de dragon en de cayennepeper tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
Bereiding
30 min.
1 Kook de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de reepjes paprika 5 min.
3 Voeg de gestoomde broccoliroosjes toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.
4 Verwarm de courgettesaus op een zacht vuur en meng onder de farfalle.
Afwerking
Verdeel de farfalle over de borden en schik er de groenten bovenop. Bestrooi met de geraspte kaas en laat eventueel gratineren onder de ovengrill.
Tip
Serveer met (zelfgemaakte) lookbroodjes.

baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (15 min.)
1 Kook 25 g farfalle gaar in een bodempje water (kooktijd: zie verpakking).
2 Snij ondertussen 50 g courgette in blokjes.
3 Voeg de laatste 5 min. de courgette en 75 g broccoli toe.
4 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder
Drankensuggestie
  • Bier

    Floreffe
    Blond abdijbier
  • Wijn

    Maremma D.O.C.
    'Palazzo Vecchio' Vermentino
    Toscana - Italië

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top