Focaccia met zongedroogde tomaten en rozemarijn

Focaccia met zongedroogde tomaten en rozemarijn
Ingrediënten
  • 20 halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt) (+ 1 eetl. olie uit de verpakking)
  • 3 takjes rozemarijn (vers)
  • 220 g bloem (voor wit brood)
  • 12 g verse gist
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 3 eetl. olijfolie (+ 1 koffiel. olijfolie)
  • grof zeezout (molen)

Voedingswaarde per persoon

Energie
1444 kcal
Vetten
64.9 g
Verzadigde vetzuren
/ g
Koolhydraten
187 g
Suikers
/ g
Vezels: 
/ g
Eiwitten
27.3 g
Zout
/ g
Voorbereiding
(5 min.)
- Meng 150 ml lauw water met de gist, 3 eetl. olijfolie en de honing.
- Meng de bloem met 1 koffiel. zeezout.
- Rits de naaldjes van de rozemarijntakjes.
Bereiding
10 min. + 1 u. 15 min. rijzen + 10 min. in de oven
1. Meng de gezouten bloem met het gistmengsel. Kneed enkele min. tot een glad en zacht deeg. Maak er een bolletje van, leg er een keukenhanddoek over en laat 45 min. rijzen.
2. Rol het deeg tot een platte schijf (Ø 25 cm) en leg op een ingevette bakplaat. Leg er een keukenhanddoek over en laat nog 30 min. rijzen.
3. Verwarm de oven voor op 220 °C.
4. Druk kuiltjes in het deeg met uw vingers. Verdeel er de halfgedroogde kerstomaten en de rozemarijn over en druk wat in. Kruid met het snuifje zeezout en besprenkel met 1 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde
kerstomaten. Zet 10 min. in de voorverwarmde
oven.
Afwerking
Serveer met een frisse salade of snij open en beleg bv. met mozzarella, plakjes parmaham en rucola.
Drankensuggestie
  • Wijn

    Château de Pierreux
    A.O.P. Brouilly

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top